Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

De 5 bezienswaardigheden in Praag

Bent u van plan om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van Tjechië? Lees hieronder over de 5 bezienswaardigheden in Praag die u dan niet mag missen!


Het oude stadspein/ Staroměstskě námĕstí

Square

Met maar liefst 9000m2 behoort dit zeker op de lijst van bezienswaardigheden. Het huisvest niet alleen het stadhuis maar ook paleizen, kerken en vele winkels.

Karelsbrug/ Karlův most

Gebouwd in de 14de eeuw is dit de overbrugging tussen de Oude stad en de Praagse burcht tot aan de 19de eeuw. Voor deze oude brug is de lengte weliswaar wonderbaarlijk, zo’n 516 meter aan stenen en maar liefst 10 meter breed. Verondersteld wordt dat de torens de gotische stijl zo representeren dat het beschouwd wordt als een van de mooiste ter wereld.

Square

Nationaal museum/ Národní muzeum

Het nationaal museum van Tsjechië houdt huis aan wetenschappelijke en historische collecties. Opgericht in het begin van de 19de eeuw in praag wat meer dan 13 miljoen stukken aan natuurlijke geschiedenis, geschiedenis, kunst muziek en literaire werken.

St. Vitus kathedraal/ Katedrála svatého Víta

Een Romeins katholieke kathedraal in Praag wat een onderdelen is van de Praagse burcht. De huidige kerk is gebouwd in de 14de eeuw met als doelstelling, toen die tijd, de grootste kathedraal te zijn van Europa.

Petřin Uitkijktoren
Square

Een uitkijktoren van 60 meter hoog die over de Oude stad uitkijkt. De toren heeft veel weg van de Eiffeltoren en vanaf het NAP de zelfde hoogte. Om een goed beeld te krijgen van Praag is dit een pareltje onder de zon. Tegerlijke tijd kunnen toeristen genieten van een museum op de eerste verdieping van de uitkijktoren.