Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Kerst in Praag
Praag, één van de mooiste steden van Europa, is tijdens Kerst nog mooier dan dat de stad al is tijdens andere periodes in een jaar. Van eind november tot en met eind december is de stad helemaal in de kerstsferen. De stad is tijdens kerst prachtig versierd. Het hoogtepunt in Praag tijdens kerst dat is de kerstmarkt waar veel toeristen op af komen. De twee grote kerstmarkten zijn te vinden op Wenceslas plein en Old Town Square. De twee kleinere kerstmarkten zijn bij Namesti Republiky en Havelske Trziste te vinden. U kunt op deze marktjes heerlijk genieten van traditionele lekkere hapjes en drankjes. Geniet van uw glühwein terwijl u langs de kraampjes loopt waar leuke Tsjechische spullen te koop zijn. gezellige kraampjes en kerststalletjes met een magische sfeer. Op Old Town Square vindt u tevens ook één van de grootste opgetuigde kerstbomen in Praag. Deze boom verlicht het plein en is werkelijk een plaatje om te zien. Op dit zelfde plein zingen ook kindertjes gekleed in traditionele uniformen in een koor kerstliedjes en is er een minidierentuin te vinden. Met een beetje geluk ligt er een laagje sneeuw tijdens kerst en is de stad werkelijk een paradijs. Elk jaar weer trekt ook de levende kerststal vele bezoekers naar zich toe.
Kerstavond is een belangrijke feestelijke dag in Praag. U kunt dan genieten van verschillende concerten in één van de mooie kerken. Tijdens de dag van kerstavond zijn er veel bezienswaardigheden in Praag gesloten. U moet dus even in de gaten houden dat u op die dag weinig plant aan bezienswaardigheden. U kunt het best lekker genieten van de mooie kerstmarkten of lekker shoppen en een drankje doen in één van de vele leuke barren in Praag, want de winkels en barren zijn wel open. Ook de meeste restaurants zullen dan de deuren openen. Enkele touren kunt u ook doen op deze dag, maar dit zullen er maar een aantal zijn.
Dit paradijsje tijdens kerst wordt druk bezocht door toeristen. De stad is namelijk een mooi plaatje!
Voor de shopliefhebbers is Praag ook leuk tijdens kerst, want de winkels hebben rond deze periode in het jaar extra lange openingstijden. Dus, shop till you drop! De winkels en etalages in Praag zijn tijdens kerst ook een ware bezienswaardigheid voor de mensen die minder van shoppen houden. Ze zijn namelijk prachtig versierd. U zult kunt uw ogen uitkijken.

Liefhebbers van theater kunnen zich tijdens kerst uitleven in de stad. Er zijn in deze periode namelijk veel kerstvoorstellingen in kerken, operagebouwen en theaters. De toeristeninformatie aan het oude stadsplein kunt u hier goed over informeren als u geïnteresseerd bent.