Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Mythes en legendes van Praag

Mythes en legendes

Mythes en legendes

Mythes en legendes van Praag: Praag is een magische stad. De muren gemaakt van keien staan vredig langs de straten waarbij de gloeiende lantaarns de straten sfeervol verlichten. In de verte zijn imposante gotische kathedralen te zien. In Praag gaan vele mythes en legendes van wel duizend jaar oud rond die het unieke karakter van de stad aan de Modau bepaald. 

Het dappere paard
In de wijk Vysehrad aan het zuiden van Staré Město, de oude stad van Praag zijn eeuwenoude legendes bekend. Één daarvan gaat over Horymír, de historische prins uit de Slavische mythologie en de wereld van de Goden. Horymír werd veroordeeld voor enkele moorden, als wraak op zijn koning die immers ook verschillende mensenlevens had ontnomen. De prins zijn laatste wens was om nog een ritje te maken op zijn geliefde paard Semik. Zijn paard twijfelde geen moment en maakte zelf een einde aan zijn meesters’ leven. Hij sprong over de reling van de rots van het stadje Vyšehradě en heeft zogezegd in Tsjechië zijn meester gered. Zijn paard is begraven in Neumětely, waar zijn graf nog steeds staat.

Het Fausthaus
Een van de bekende legendes van Praag gaat over het legendarische figuur Faust. Faust zou een deal met de duivel hebben gemaakt, in ruil voor alle kennis en plezier van de hele wereld voor twee jaar lang. Na de 24 maanden, vertelt de legende, werd Faust meegenomen door de duivel, dwars door het dak heen. Tot vandaag de dag zijn nog steeds sporen op het dak en in het huis te vinden op de plek waar Faust werd meegenomen. Op het Karelplein staat het Fausthaus waar de angstwekkende bewijzen en historische verhalen over het Fausthaus te bewonderen zijn.

Ontdek deze mysterieuze stad nu zelf en boek een stedentrip naar de Tsjechische hoofdstad met Praagreizen! 

Bronnen
- http://www.czechtourism.com/a/prague-myths-and-legends-magical-prague/