Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Praag is goedkoop

Praag is een stad waar u goedkoop vakantie kan vieren in vergelijking met andere landen. Praag is tegenwoordig niet meer zo goedkoop als het een aantal jaar geleden was, maar nog steeds is Praag erg aantrekkelijk want de prijzen liggen nog altijd lager dan wij als  Nederlander gewend zijn. De stijging van de prijzen komt mede door de opkomst van het aantal toeristen dat Praag bezoekt. De stad wordt de laatste paar jaren steeds populairder. Dit is vrij logisch, want de stad staat bekent als één van de mooiste steden van Europa. In vergelijking met bijvoorbeeld Nederland is Praag nog altijd goedkoop.
Het hotel waar u in slaapt bieden wij meestal logies ontbijt aan. Dit betekent dat u buiten het hotel of in het restaurant van het hotel als die aanwezig is zult gaan eten. Dit is geen grote kostenpost in Praag. Het eten is in Praag namelijk net als andere producten en diensten vrij goedkoop. Voor slechts een tientje heeft u een heerlijke maaltijd in een gezellig restaurantje. Het kan soms duurder uitvallen, maar ook zeker goedkoper. Wilt u goedkoop eten dan kunt u het beste in pubs eten. Hier liggen de prijzen vaak veel lager dan in restaurants. De échte Pragenaar eet ook in pubs in plaats van in restaurants, dus u zult ook gelijk een stukje van de Tsjechische cultuur mee krijgen. Wanneer u goedkoop wilt eten kunt u ook het best net een paar straten uit het historische drukbezochte centrum een pub of restaurantje zoeken. Deze pubs en restaurants zijn vaak goedkoper dan dat u in het historische centrum gaat eten. Net een paar straten buiten het historische centrum vind u vaak ook de échte Tsjechische maaltijden.
U kunt ook eten in een soort ketens dan eet u niet in echte restaurants. Dit is misschien iets minder gezellig, maar daar is de prijs dan ook naar want voor enkele euro’s heeft u een flinke maaltijd inclusief drankje. Ook erg goedkoop dus.
Dames opgelet, want winkelen in Praag is ook een stukje goedkoper dan in Nederland. Het is af en toe even goed zoeken naar leuke winkels en de winkels waar de kleding goedkoop is, maar als u die winkels gevonden heeft bespaart u zo flink wat euro’s. Houdt u wel in de gaten dat u gewoon in de Tsjechische kronen betaalt, want als u in Euro’s betaalt dan rekent u gegarandeerd meer af dan zou moeten.
U kunt het in Praag zo duur maken als u zelf wil. U kunt in Praag dus genieten van een goedkope citytrip.