Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Praag Tsjechië
Sinds 1993 is Praag de hoofdstad van Tsjechië. Voor die tijd, tot 1992, was Praag de hoofstad van Tsjecho-Slowakije. Pas na de splitsing van Tsjecho-Slowakije is Praag de hoofdstad van de Tsjechische Republiek oftewel Tsjechië geworden. Praag ligt in Bohemen. Bohemen bestaat uit ongeveer twee derde van heel Tsjechië. Praag ligt aan de rivier Moldau. Deze hoofdstad van Tsjechië wordt geziens als één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag is de op vijf na meest toeristische stad. Dit had u misschien niet verwacht, maar de stad is de laatste jaren erg in opkomst en wordt steeds populairder onder de toeristen. Praag is dus zeker een stedentrip waard! De bijnaam van deze prachtige stad is de Gouden stad.
Het inwoneraantal van Praag is ongeveer 1,3 miljoen op dit moment. Dit aantal blijft elk jaar weer ligt stijgen. Praag heeft een oppervlakt van zo’n 496 vierkante kilometer. Door dit grote oppervlakte grenst de stad aan veel gemeenten. Deze gemeenten zijn onderdeel van Praag-Oost en Praag-West en worden ook bestuurd door Praag.

De stad Praag is over het algemeen een goedkope en daarom zeer aantrekkelijke stad voor de Nederlander. Ookal liggen de prijzen van bijvoorbeeld eten en kleding een stuk hoger dan in de rest van Tsjechië toch zijn deze prijzen nog altijd lager dan in het westen van Europa.
Tijdens de Tweede wereldoorlog zijn er in de stad Praag weinig bezienswaardigheden kapot gemaakt. De oudheid van Praag is dus goed bewaard gebleven. Hierdoor is Praag sinds de val van het Ijzeren Gordijn één van de grootste toeristische trekpleisters van Europa geworden. Mede door de bewaarde oudheid heeft de stad een fantastische sfeer en charme.
Een andere bijnaam van Praag is de stad van de honderd torens. Deze naam is ontstaan door de vele mooie bouwwerken die Praag in zijn bezit heeft. In werkelijkheid ligt het torenaantal veel hoger. Praag telt namelijk zo een 550 torens. De meeste bezienswaardigheden van Praag zijn te vinden in de oude binnenstad. Alle toeristen komen samen op het Oudestadsplein waar het astronomisch uurwerk te vinden is. Ook het Wenceslausplein is erg populair onder de toeristen. Dit plein ligt ten ooste van het Oudestadsplein.
Tsjechië is misschien niet het meest voor de hand liggende land om op vakantie te gaan, maar Praag is een prachtige stad waar u zeker een bezoekje aan moet brengen.