Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Prachtig uitzicht over Praag vanuit de Petrin Toren

Waan je tijdens je stedentrip naar Praag even in Parijs. In Praag vind je de Petrin toren, een soort van Eiffeltoren. Vanaf deze toren bekijk je het mooie Praag van bovenaf.

Praag heeft z’n eigen Eiffeltoren. Alhoewel, de Petrin Toren lijkt er erg op. De toren staat op de Petrin heuvel en het beklimmen van de heuvel en de toren is zeker de moeite waard. Tijdens je stedentrip naar Praag zal je voornamelijk Praag bewonderen vanaf de grond, maar ook van bovenaf is Praag erg mooi!

Petrin Toren

Petrin tower
De toren is samen met de heuvel net zo groot als de Eiffeltoren. De Petrin Toren zelf is 65 meter hoog en is te betreden door het beklimmem van 299 traptreden. De toren werd in 1891 gebouwd ter ere van een nationale tentoonstelling. Nu is de toren open voor het publiek en zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je stedentrip Praag. De Petrin Toren is gebouwd in het Petrinpark, waardoor je bij lekker weer ook nog kunt genieten in het park.

De Petrin Toren is geopend van:
- November tot februari, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur
- Maart, dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur
- April tot september, dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur
- Oktober, dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur

De kosten voor de Petrin Toren zijn:
- Volwassenen 120 CZK
- Kinderen van 6-15 jaar 65 CZK
- Studenten 65 CZK
- 65+ 65 CZK
- Families(2 volwassenen + 2 kinderen) 300 CZK
- Kinderen 3-6 jaar 25 CZK

Meer informatie vind je op de website van de Petrin Toren.
Let op! Deze website is in het Pools.

Kabelbaan

Petrin kabelbaan
Je kunt ervoor kiezen om naast de Petrin Toren, ook zelf de Petrin heuvel te beklimmen. Maar het is misschien nog wel leuker en tevens makkelijker om de kabelbaan naar de Petrin Toren te nemen. De heuvel is namelijk 318 meter hoog.
Aan het begin van de Petrin heuvel, bij station Ujezed kun je de kabelbaan nemen. De tweede stop is het mooie Petrin Park. Daarna gaat de kabelbaan door naar de top, naar de Petrin Toren. De kabelbaan vertrekt elke 10 minuten en een rit naar de Petrin Toren duurt ongeveer 10 minuten.

De kabelbaan is gratis te gebruiken voor iedereen met een geldig openbaar vervoer kaartje in Praag. De kabelbaan behoort namelijk tot het stadsvervoer in Praag.