Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Restaurants in Praag
Praag staat bekend om zijn vele restaurants waar u voor weinig geld goed kunt eten. Bijna bij elke stedentrip die u boekt is alleen een ontbijt inbegrepen bij de prijs. Dit betekent dat u zelf voor de lunch en en avondeten moet zorgen. Soms is het zo dat het hotel een eigen restaurant heeft en u dus gemakkelijk hier kunt eten tegen een vergoeding. Wij raden u aan om toch een kijkje te nemen in de restaurants die zich in de omgeving van uw hotel bevinden of ergens anders in het centrum van Praag. Vaak zijn het hele gezellige typisch Tsjechische eetcafé’s of juist hele trendy en hippe restaurants. Of u nou gaat eten in een typisch ouderwets Tsjechisch restaurant of een hipper restaurant het eten is en blijft goedkoop in vergelijk met hier in Nederland. Natuurlijk zijn er ook in Praag chiquere en dure restaurants, maar over het algemeen kunt u heerlijk eten voor weinig geld. U zult denken dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit, maar u zult zich verbazen hoe goed het eten is in Praag.
Er zijn 1200 restaurants in Praag, dus u heeft genoeg keuze uit verschillende soorten keukens waar u kunt gaan eten. Er zijn allerlei soorten keukens te vinden, dus er is voor iedereen wat lekkers te eten. Wanneer u in Tsjechië bent moet u wel een keer het typisch Tsjechische eten geproefd hebben. Het eten is vaak voedzaam. In de restaurants in Praag bestaat het Tsjechische menu uit een groot hoofdgerecht. De Tsjechische gerechten worden geserveerd met rijst, aardappelen of puree. Verse groenten worden niet veel gegeten in Praag. Slechts een bedje van sla, tomaat en augurk is er te vinden op uw bord als groenten. Als toetje eten mensen vaak vaak pannenkoekjes met ijs. Houdt u er wel rekening mee dat de restaurants flink willen verdienen aan bijvoorbeeld de bakjes nootjes die op tafel worden gezet. Als u hiervan eet dan worden deze nootjes vaak hoog in rekening gebracht.
Ook wordt er relatief veel verdient op de frisdranken. Het is zelfs zo dat een biertje vaak goedkoper is dan een cola. Iets wat wij als Nederlander niet gewend zijn. Nog steeds is de cola goedkoper dan hier in Nederland. Wij betalen hier ongeveer twee keer zo veel voor een cola’tje. In de restaurants in Praag dient u de rekening te betalen bij de man/vrouw met de grote portemonnee en dus niet bij de obers.