Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

uit in Praag…

Het nachtleven van Praag meet zich gemakkelijk met dat van andere Europese topsteden. Vele discotheken, bars en een indrukwekkend theater zorgen ervoor dat iedereen zich wel vermaakt als de zon achter de prachtige Karelsbrug zakt. Probeer zeker eens een echte Tsjechische pilsener! Een voordeel van het Praagse uitgaansleven is dat de prijzen voor een drankje lekker laag liggen. Proost

Adres: Dušní 6

De Alcohol Bar

De naam zegt genoeg: deze trendy bar heeft drank, veel drank. Ook leuk voor de niet-drinkers onder ons, want de kleurrijke collectie flessen maakt een groot deel uit van het interieur van deze bar. Samen met het warme kersenrode hout een erg gezellige locatie voor een (non-)alcoholisch drankje. Erg leuk: de drankenkaart van deze bar telt zo’n 80 pagina’s. Voor wie dan nóg niets lekkers vindt, is er altijd nog het behulpzame personeel.

Adres: Ostrovní 1

Het Nationaal Theater

Speciaal voor het volk werd in 1881 het Nationaal Theater gebouwd. Ironisch als het noodlot tijdens de opening was, brandde het theater gelijk af: de brandweerlieden waren op een begrafenis en de brandkranen waren net in reparatie. In 1883 werd het theater herbouwd en staat vandaag de dag (gelukkig!) nog steeds.

Adres: Smetanovo Nabrezi 198

Website Karlovy Lazne

GaSamen naar Karlovy Lazne

Karlovy Lazne is met maar liefst 5 verdiepingen de grootste discotheek van haar soort in Centraal Europa. Hier zijn alle soorten muziek en daarom ook allerlei soorten mensen terug te vinden: van de plaatselijke jeugd tot toeristen uit alle windstreken. Kortom: voor ieder wat wils. Op de begane grond kan lekker meegeswingd worden met een plaatselijk bandje, terwijl je boven in de loungeruimte wat energie op kunt doen voor de rest van de nacht!

Adres: Václavské námestí 5

Website Goldfingers

Goldfingers

Praag staat bekend om haar mooie vrouwen en vele (nette!) stripclubs. Vaak zijn er in de buurt van de clubs al de nodige proppers te vinden, maar in Goldfingers krijgt iedereen waar voor zijn geld. De prijzen zijn hier gemiddeld en je kunt hier terecht voor lapdancers, stripshows en uiteraard ook privéshows.

Adres: Kremencova 11

Website U Fleku

U Fleku

Als Pragenaren íets goed kunnen, is het wel gezellig een drankje doen! In een van de beste cafetaria van Praag, U Fleku, wordt heerlijk donker bier gebrouwen en uiteraard volop gedronken. Doordeweeks worden er ook tours door de brouwerij gegeven en kan er bier geproeft worden. Het kan natuurlijk niet anders dan dat dit geweldig smaakt! Bij de bar en brouwerij is ook een lekker restaurant gevestigd.

uit eten in Praag…

Praag barst van de restaurantjes, van écht spotgoedkoop tot goed betaalbaar. Met zoveel restraurantjes kan het natuurlijk niet anders dat alle windstreken in Praag vertegenwoordigd zijn. Natuurlijk mag de Tsjechische maaltijd niet ontbreken! Uiteraard wordt deze maaltijd weggespoeld met een echte pul Pilsener

Adres: Na Kampe 8b

Website Kampa Park

Kampa park

Heerlijk eten en genieten van een prachtig uitzicht, kan op het terras van Kampa Park. Het restaurant is favoriet bij de lokale bevolking en vele internationale beroemdheden, van Robbie Williams tot Sylvester Stallone. Of je nu wilt dineren in het hip gestylede restaurant, of knus langs de waterkant, de keuze is aan jou! Wat hoe dan ook gegarandeerd is, zijn de lekkerste vis- en vleesgerechten en een keuze uit maar liefst 150 soorten wijn.

Adres: Tančící dum Rašínovo nábreží 80

La Perle de Prague

Op de 7e verdieping van Tančící dum (het dansende huis) is het chique La Perle de Prague terug te vinden. Geniet van een excellente (Franse) lunch of diner met een werkelijk prachtig uitzicht over Praag, waaronder de St. Vitus Cathedraal en het paleis. Naast uitstekend eten heeft dit restaurant ook een uitgebreide wijnkaart.

Adres: Kolkovne 8

Website Kolkovna

Kolkovna

Voor wie échte Tsjechische specialiteiten wil proeven, maar niet in een toeristisch restaurantje klem wil zitten tussen mede-vakantiegangers, is Kolkova de oplossing! Lendenbiefstuk in roomsaus, geroosterde eend, varkenskoteletjes of een typisch traditioneel gerecht als kalkoenvlees met Roquefortsaus en walnoten. Uiteraard wordt dit alles weggespoeld met een grote pul echte Tsjechische Pilsner! Tip: Reserveren!

Adres: Mánesova 78/442

Aromi

Hoewel geen enkel restaurant in Praag een Michelin-ster heeft, is Aromi wel bekroond met een ‘Bib Gourmand’. Een Bib Gourmand staat voor een menu onder de €33,- met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en het Italiaanse restaurant Aromi is daar één van. Heerlijke Italiaanse specialiteiten en wijnen gegarandeerd!