Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Tips Praag
Wanneer u een stedentrip naar Praag gaat maken en u daar nog nooit eerder heen bent geweest is het handig om u even een klein beetje te verdiepen in de stad. Daarom geven wij u een aantal tips die handig zijn om te weten voordat u vertrekt. Aangezien het oosten van Europa toch wel heel anders is dan het westen is het zeker handig om de tips even door te nemen. Praag is een stad waar dag en nacht geleefd wordt. Ook ‘s nachts is het druk in de stad. Houdt u er dus rekening mee dat het ook ‘s nachts druk kan zijn op straat. Als aller eerst heeft Praag een andere munteenheid van Nederland. Praag heeft namelijk de Tsjechische Kroon. De tips die wij u willen geven is dat u het beste gewoon de Tsjechische kroon kan pinnen in Praag. Ook raden wij u aan om in Tsjechische kronen te betalen. Soms kan het zo zijn dat u ook kunt betalen in Euro’s. Dit klinkt misschien aantrekkelijk, maar vaak betaalt u dan meer dan dat u moet betalen in Tsjechische Kronen.
De volgende tips over het eten in Praag zijn zeker handig om rekening mee te houden. Zo moet u goed opletten waar u gaat eten. Gaat u eten bij een restaurant in de buurt van grote bzienswaardigheden dan bent u veel meer geld kwijt dan als u gaat eten in een restaurant net een paar straten verder op. Ook moet u opletten wanneer er brood op nootjes op de tafel worden gezet. Als u hiervan eet zal dit relatief duur in rekening worden gebracht. Het eten is vaak niet duur in Praag, maar hier wordt dus flink op verdient.
Een aanrader om zeker eens naar toe te gaan is de wisseling van de wacht in de Praage Burcht. Deze wisseling is om 12.00 uur.
Tips om te shoppen zijn onder andere een bezoekje brengen aan één van de vele grote shoppingmalls met ongeveer 200 winkels. Sommige shoppingmalls liggen net buiten het centrum van Praag, maar het meest trendy winkelcentrum van Praag ligt in het centrum en heet Palladium. Hier bent u zeker een paar uur zoet, want er is een groot aanbod van winkels in dit winkelcentrum. Er zijn maar liefst 200 winkels te vinden. Hier scoort u dus zeker een leuke nieuwe outfit! Naast deze winkelcentra zijn er ook gewoon leuke straten in Praag waar u goed kunt winkelen.