Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Het weer in Praag
Praag ligt in één van de warmste gebieden van Tsjechië. Dit komt doordat de stad in een bekken van de rivier de Moldau ligt. Doordat Praag in een heuvelachtige omgeving ligt is heeft Praag een berschutte ligging.  De Tsjechische stad heeft een gematigd landklimaat met kenmerken van het zeeklimaat. Dit betekent dat het in de wintermaanden fris is, maar niet ijskoud en in de zomermaanden zijn het meestal aangename temperaturen zo rond de 25 graden. Het weer in Praag is dus vergelijkbaar met het weer in Nederland. De wintermaanden zijn net zoals in Nederland vaak fris en grijs. Het sneeuwt overigens vaak in de wintermaanden. Wanneer de stad dan bedekt is met een sneeuwlaagje kan dit prachtige plaatjes opleveren met wit besneeuwde straatjes, bruggen en gebouwen.
In de zomermaanden zijn de dagen vaak zonnig en warm. Het weer kan af en toe zelfs tropisch warm zijn in Praag en de temperaturen kunnen oplopen richting de 30 graden. Het verwachte weer voor Praag in de maanden mei, juni en september zijn meestal erg goed voor een stedentrip. De temperatuur is dan erg aangenaam en ligt meestal rond de 18 graden. Ook dan zijn de dagen vaak zonnig. U kunt dan heerlijk genieten van de zon in het prachtige Praag tijdens uw bezoek aan bijvoorbeeld het Oude Stadsplein dat omringt wordt door een aantal van de mooiste attracties van Praag. Drink uw kopje koffie ‘s ochtens in de het heerlijke zonnetje en maak kennis met de schoonheid van Praag. Deze stad wordt niet voor niets gezien als één van de mooiste steden van Europa.
Ondanks dat het weer in Praag flink koud kan zijn tijdens de wintermaanden is Praag toch erg populair voor een stedentrip. De charme van de stad komen goed tot uiting in de wintermaanden als de stad bedekt is met een laagje verse sneeuw. Neem uw fotocamera mee, want u zult ongetwijfeld prachtige foto’s kunnen maken. De twee stadsdelen van Praag worden door bruggen met elkaar verbonden.
Het maakt niet uit of het warm of koud weer is Praag is altijd een stad met gezellige sferen en charme. Deze parel van een stad die amper aangetast is door de oorlog en weinig tot geen nieuwbouw gebouwen heeft biedt u de perfecte stedentrip.