Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Winkelen Praag

De Markt

Er zijn verschillende markten in Praag . U kunt er van alles kopen, zoals groente, fruit, vis, bloemen, kleding etc. en de voordelen ziet u terug in de prijs. Natuurlijk vindt u in Praag ook vlooienmarkten, waar u met de leukste aanwinsten thuis kunt komen. Tijdens Pasen en Kerst worden er speciale markten georganiseerd met unieke sfeer. Buitenmarkten zijn zeldzaam in Praag vanwege de koude winters. Havelska is de enige centrale versmarkt en verkoopt behalve groente, fruit, vlees en vis ook veel souvenirs. U kunt hier dagelijks terecht van 8.00-17.00 uur. Op zondagmorgen kunt u misschien een bezoek brengen aan de markt in het Spartastadion in Praag 6, niet ver buiten het centrum. Hier wordt van alles verkocht: TV’s, merkkleding voor lage prijzen, sigaretten, drank en worst. Andere markten in Praag zijn: de markt bij de fontein, Karlovo námestí Market en de Praag markt.

Warenhuizen

In Tsjechië vindt u bekende nationale warenhuizen als Kotva en Tesco, waar u in de Praag de vestigingen van vindt. Kotva is het grootste warenhuis van Praag. Het heeft zes verdiepingen en een garage met negen verdiepingen. U vindt hier kleding, cosmetica, supermarkt, reisbureau, kinderspeelplaats etc. Tesco is het op één na grootste warenhuis. Oorspronkelijk heette het warenhuis Máj en het was de trots van de communistische groothandelsindustrie. Niet lang na de revolutie werd de keten verkocht aan het Amerikaanse K-mart. K-mart verkocht het op haar beurt in 1996 aan Tesco. Het biedt een zeer volledig aanbod en de supermarkt op de benedenverdieping is zeer geliefd bij de Pragenaars.